Informatii


Intrebari frecvente:

Cand ne imbarcam si cand debarcam?

In cazul unei vacante standard de 7 zile imbarcare se face sambata dupa pranz. Dupa ce aranjam toate bagajele si proviziile si facem instructajul, ridicam panzele si navigam spre prima insula din circuitul stabilit. Predarea barcii se va face vineri seara dar putem ramane pe barca pana sambata dimineata cand vom pleca spre tara.

Cum decurge o zi tipica din saptamana?

Ne trezim la 9.00 AM (in general), luam micul dejun, iar la 10.00 AM ridicam ancora si plecam spre urmatoarea destinatie (o insula). Ne oprim la prinz intr-un golf unde putem inota, pescui, relaxa, loc in care luam si pranzul. Dupa amiaza continuam navigatia pana la destinatie unde acostam intr-o marina, dupa care iesim sa vizitam insula si sa luam cina. Noaptea o vom petrece pe barca, urmand ca a doua zi, in functie de vreme, sa ne continuam voiajul spre urmatoarea insula.


Ce activitati vom avea in aceasta vacanta?

Navigatia

Inca de la imbarcare veti fi initiati in tehnicile de navigatie cu vele, de la elementele si echipamentele de siguranta si prim ajutor, pilotaj, manevrarea barcii, reglarea velelor, noduri mainaresti, pana la plecarea din port si acostarea.

Vizitat insule

Cu barca ajungem in locuri mai putin accesibile si salbatice dar si pe insule cunoscute unde, pe langa tavernele cu mancaruri si bauturi imbietoare, putem vizita locuri istorice/mitologice.

Snorkeling/inot

Oprim in golfuri mai putin umblate, cu ape turcoaz, acolo unde fundul marii poate fi vazut si la adancimi de peste 10 metri. Inotam cu pestii si facem sarituri de pe barca.

Pescuit

Impatamitii pescari isi pot incerca maiestria de pe barca. In voiajele anterioare pescarii din echipaj au prins ton, peste spada si caracatita, pe care le-am… mancat.

Fotografie

Delfini, rasarituri, apusuri, insule, ruine, peisaje exotice sunt motive suficiente sa putem face sute de fotografii.


Ce trebuie sa stiu?

Ce ar trebui sa contina bagajul:

Ochelari de soare, sapca/ palarie, crema protectie solara, tricouri cu maneca scurta, tricou cu maneca lunga, camasa cu maneca lunga deschisa la culoare, sort baie/costum baie, pantaloni scurti, pantaloni lungi, fleece/hanorac/windstopper, geaca impermeabila, pantaloni impermeabili ( Decathlon), caciula, pantofi sport cu talpa alba. Iti recomandam sa nu folosesti troler (este voluminos si ocupa spatiu), ci mai degraba o geanta de voiaj care se poate strange. Toate cele necesare pentru un voiaj de 7 zile ar trebui sa incapa intr-o geanta de 60-65 de litri.

Daca mi se face rau de mare?

Exista pastile speciale pentru raul de mare care se administreaza cu jumatate de ora inainte de plecarea din port.

Daca se strica vremea/ne prinde furtuna?

Prognoza meteo, intensitatea vantului, marimea valurilor, le aflam in orice moment din diferite surse iar desfasurarea voiajului va depinde de aceste informatii. Putem oricand modifica de comun acord traseul planuit initial pentru a evita conditiile meteo nefavorabile. Practic, putem afla de seara care este prognoza pentru a doua zi, iar daca aceasta va fi nefavorabila putem reface itinerariul. Siguranta echipajului si a barcii este intotdeauna pe primul loc!

Ce responsabilitati voi avea pe barca?

Fiecare membru al echipajului va avea roluri si responsabilitati, prin rotatie, legate atat de navigatie (timonier, deckmaster, navigator) precum si de viata de zi cu zi (curatenie, mancare). Evident, fiind vorba de vacanta, aceste roluri si responsabilitati nu vor fi stricte asa cum sunt in cazul unui echipaj profesionist.

Am nevoie de asigurare speciala?

Nu este obligatorie, dar este recomandata. Majoritatea firmelor mari de asigurari au pachete speciale de asigurare de vacanta unde este inclus si yachtingul printre activitati, precum pachetele Adventure sau Extreme si costa 40-50 lei de persoana pe saptamana.